Edelläkävijänä

Giascon jalkineissa on käytetty useita edistyksellisiä teknologioita, joita on tällä sivulla esitelty tarkemmin. Pelkästään ulkoisilta uhkilta suojaaminen ei riitä, vaan Giascolla on kehitetty ratkaisuja, jotka lisäävät jalkineiden mukavuutta ja ergonomisuutta.

Giasco on toiminut yli 50 vuotta turvajalkineiden parissa, ja heiltä löytyy erinomainen osaaminen turvakenkien valmistuksesta. Kehittyneet materiaalit ja teknologiat ovat heille tärkeä kilpailuvaltti koko ajan kehittyvillä markkinoilla, ja siksi Giasco investoi jatkuvasti tutkimustyöhön, laitteisiin ja henkilöstön kouluttamiseen. Giascon tuotekehitystiimi huolehtii siitä, että Giasco voi jatkossakin olla edelläkävijä turvakenkäteollisuudessa.

Patentoitu 3D teknologia

Ruiskuvalu

Jalkineiden keskeinen ominaisuus on pohja, ja Giascolla on kymmeniä vuosia sitten päädytty menetelmään, jonka avulla on saatu parhaat tulokset kestävyyden, suojauksen ja mukavuuden osalta; tämä teknologia on nimeltään ruiskuvalu. Uusin innovaatio on patentoitu, kolmikerroksinen PU-pohja, joka on uskomattoman mukava ja kestävä käytössä!

Ruiskuvaluprosessia voidaan kuvata kolmen päävaiheen avulla;

Ensimmäinen vaihe on nimeltään KARSTAUS; vaihe, jossa päällisen pohjaan kiinnittyviä osia naarmutetaan, jotta se kiinnittyy paremmin valuun. Toinen vaihe on itse RUISKUVALU; vaihe, jossa muottiin ruiskutetaan erilaisia nestemäisiä ainesosia. Ne reagoivat toistensa kanssa, muuttuvat kiinteäksi ja muodostavat yhden kokonaisuuden aiemmin karstatun päällisen kanssa. Kolmas vaihe on VIIMEISTELY; vaihe, jossa pohja siistitään ja ylimääräiset valujäljet poistetaan.

 

Ruiskuvalumenetelmän tärkeimmät edut

Makalu S3 CI WR

Pohja ja päällinen kiinnittyvät tiiviisti toisiinsa

Yksi ruiskuvaletun pohjan tärkeimpiä ominaisuuksia on jalkineen kestävyys. Pohja ja päällinen sulautuvat toisiinsa saumattomasti, ja muodostavat yhden kokonaisuuden, joten niiden erottaminen toisistaan on mahdotonta.

Makalu S3 CI WR

Pohjan pehmeys

Ruiskuvalumenetelmä antaa mahdollisuuden valita useita erityyppisiä pohjaseoksia, joiden koostumukset ja tiheys vaihtelevat. Näin pohjaan voidaan valita ihanteellinen pehmeys käyttötarkoituksen mukaan.

Makalu S3 CI WR

Pidempi käyttöikä

Pohjassa käytetty materiaali on polyuretaania. Tämä erityinen materiaali säilyttää fyysiset ominaisuutensa jopa useita vuosia ensimmäisen käyttökerran jälkeen. Tästä syystä sillä sanotaan olevan "muisti". Tämä on erittäin tärkeää, koska se estää kenkää muuttamasta muotoaan ajan myötä, ja käyttäjää omaksumasta virheasentoja, jotka ovat vaarallisia hänen terveydelleen.

Anti torsion

Anti-torsion kiertojäykiste antaa jalkineelle äärimmäistä vakautta kaikilla alustoilla.

Ulkona työskenteleville epätasainen pinta on jatkuva riski, jota ei pidä aliarvioida. Pieninkin huolimattomuus voi aiheuttaa kivuliaita vammoja tai kaatumisia. Tästä syystä kehitimme erityisen Anti-torsion kiertojäykisteen, joka antaa parhaan vakauden kengälle kaikenlaisella maaperällä.

Giascolla ajatellaan kuitenkin, että vakauden ei pitäisi olla jäykkyyttä. Siksi kiertojäykisteen materiaaliksi on valittu erityinen, thermoplastinen materiaali, joka mahdollistaa jalan luonnollisen liikkeen joka askelella.

Tätä teknologiaa hyödynnetään erityisesti rakennusalalla, jossa epätasaisten ja kosteiden pintojen aiheuttamat riskit ovat suuret. Se on myös erittäin hyödyllinen paljon tikkailla työskenteleville henkilöille (maalareille, ikkunanpesijöille, muurareille), koska se tukee jalan keskiosaa.

Anti torsion kiertojäykiste

Click Open

Atop-rullakiinnitysjärjestelmä

Gotland S1P

Nopea ja tasainen kiinnitys

Click Open - rullamekanismin avulla kiristät kengät tasaisesti ja turvallisesti; tämän varmistaa inox-teräksestä valmistettu nauha. Kenkä kiristyy oikeista kohdista, jolloin saavutetaan maksimaalinen tuki liikkuessa ja vältytään hiertymiltä.

Helppo myös hanskojen kanssa 

Tämä tekniikka helpottaa erityisesti henkilöitä, jotka työskentelevät käsineiden kanssa, sillä kenkä on helppo kiristää ja löysätä vaikka hanskat kädessä yksinkertaisesti rullaa pyöräyttämällä.

Windtex®

Windtex® on innovatiivinen tuulen- ja vedenpitävä kalvo, joka samanaikaisesti päästää ylimääräisen kosteuden haihtumaan kengästä. Tämä teknologia erottuu edukseen keveytensä, ja erityisesti elastisuutensa vuoksi. Yhdessä Windtex® kalvon hengittävyys ja tuulenpitävyys mahdollistavat sen, että jalkineen mikroilmasto pysyy hyvänä.

Tämä kalvo, jossa käytetään Aegis® - teknologiaa, muodostaa antimikrobisen esteen epämiellyttäviä hajuja, sieniä ja muita mikro-organismeja vastaan.

Windtex Membrane
Utrecht S3 CI WR
Stabile-mallisto Berlin S3
3HYBRID mallisto Mykonos S1P

Airnet®

Airnet® on patentoitu teknologia, joka takaa jalan maksimaalisen hengittävyyden, vaikka käytetään vahvaa ja kulutusta kestävää turvakenkää. Rakenteessa olevien pienten ilmatunnelien ansiosta kenkä tuulettuu hyvin. Materiaali on 100 % polyesteria, jonka ansiosta se kestää hyvin kulutusta, repimistä ja pesua.

Airnet® on sertifioitu tekniikka. Se läpäisee testit ISO 20345:2011 EN-normin mukaisesti 5.5.2 (6.12) kulutuskestävyys: > 51.200 sykliä kuivana ja > 25.600 sykliä märkänä.


3D Air tunnel Construction

Wintherm®

WINTHERM® SAFETY takaa jalkineen kylmän eristyksen yhdistämällä kaksi eri teknologiaa.

ERISTYS: huovan ohuet kuidut kengän sisällä takaavat eristyksen kylmää ympäristöä vastaan, sillä niiden rakenne johtaa huonosti lämpöä, mutta on erittäin hyvä eristysmateriaali.

HEIJASTAMINEN: alumiininen mikrokalvo huovan sisällä antaa kengän vuorelle heijastavat ominaisuudet; jalan tuottama lämpö säilyy kengän sisällä.

Näiden kahden teknologian liitto mahdollistaa erittäin korkean lämpöeristyksen tason, vaikka eristävät materiaalikerrokset ovat ohuita.

Wintherm® antibakteerinen materiaali takaa parhaan hengittävyyden, ja poistaa kengän sisälle syntyvän kosteuden asetuksen UNI EN ISO 20345 vaatimusten mukaisesti
Thermal insulation

Stability support

Stability Support on Giascon teknologiaa, joka takaa kantapäälle maksimaalisen tuen kävellessä. Pohjan erityinen rakenne rajoittaa tuen vain tietyille kantapään alueille, jolloin vältetään jalan liiallinen rasitus. Tuki parantaa kävelytekniikkaa ja jakaa painon tasaisesti koko jalkapohjan alueelle, mikä on eduksi selälle ja nivelille.

Tämä tuki myös parantaa jalkineen istuvuutta siten, että se vähentää kantapään liikettä kengän sisällä. Koska kenkään kohdistuu tällöin vähemmän hankausta, kengän käyttöikäkin kasvaa.
Heel Stability Support

Kolmikerroksinen pohjarakenne

Kolminkertaista mukavuutta - patentoitu teknologia yhdistää kaiken oleellisen yhteen pohjaan

3D teknologia

3D on vallankumouksellinen, sertifioitu teknologia, jonka avulla on luotu markkinoiden ainoa kenkä, jossa on yhdistetty kolme erilaista polyuretaanikerrosta. Tämän pohjan tavoitteena on tarjota maksimaalinen mukavuus yhdistettynä vakauteen – tämän mahdollistaa kolmen täysin erilaisen koostumuksen omaavan PU-kerroksen yhdistäminen, jolloin saadaan yhdistettyä myös niiden erilaiset ominaisuudet yhteen ja samaan pohjaan.

Ensimmäinen kerros joutuu kosketuksiin erilaisten pintojen kanssa, ja siksi siihen on käytetty kovempaa seosta, jolloin saadaan aikaan maksimaalinen kestävyys. Tämä seos yhdistettynä pohjan muotoiluun takaa myös erinomaiset SR-ominaisuudet pohjan pidon suhteen.

Toiselle kerrokselle (keskellä) on sen sijaan ominaista pehmeämpi koostumus, joka takaa äärimmäisen pehmeyden joka askelella. Tämän polyuretaanikerroksen lisäetuna on sen joustavuus, josta johtuen siinä on ”memory”-ominaisuus; tämä tarkoittaa sitä, että materiaali palautuu aina alkuperäiseen muotoonsa. Tämä yksityiskohta maksimoi tuotteen käyttöiän, ja erottaa sen muista materiaaleista, jotka ajan myötä muotoutuvat ja korostavat virheellisiä asentoja.

Ylin kerros, joka on kosketuksissa päälliseen, sen sijaan varmistaa jalan vakauden. Tämä on tärkeää erityisesti heille, jotka kävelevät paljon päivän aikana, eivätkä aina liiku tasaisilla pinnoilla. Tässäkin kerroksessa polyuretaanin memory-ominaisuus takaa tärkeitä etuja verrattuna muihin vakautta lisääviin teknologioihin - itse asiassa jotkut Stability support- teknologiat saattavat jopa heikentää pohjan pito-ominaisuuksia, sekä aiheuttaa virheasentoja. Sen sijaan 3D:nä suunniteltu pohja onnistuu yhdistämään kaikki nämä ominaisuudet, ilman että mikään niistä kärsii.

Kolmikerrospohja palvelee käyttäjäänsä myös esteettiseltä kannalta katsoen. Erilaisten väriyhdistelmien käyttö lisää mallin ainutlaatuisuutta, ja helpottaa myös heitä, jotka haluavat vaatteiden ja asusteiden sopivan väreiltään toisiinsa.

Kaiken kaikkiaan tämä 3D teknologia on synnyttänyt täysin uudenlaisen kengän, ja tavoitteena ei ole enempää eikä vähempää kuin tehdä siitä markkinoiden johtava ratkaisu.