Muutama vinkki Sen Oikean turvakengän etsimiseen

Ala

Tarkista, onko omalla alallasi joitain erityisiä vaatimuksia turvajalkineen suhteen. Esimerkiksi hitsaustyötä tehdessä täytyy huomioida jalkineen kuumuuden kestävyyden lisäksi se, että kipinöiden vuoksi myös tikkausten on oltava tulenkestäviä, ja nauhojen on oltava piilossa. Elektroniikkateollisuudessa taas kengiltä saatetaan vaatia esimerkiksi korkeajännitesuojaus.

Vettä, kivikkoa, pölyä?

K2 S3 CI

Olosuhteet

Työskenteletkö märissä olosuhteissa? WRU merkintä tarkoittaa, että kengän materiaalit hylkivät vettä – jos tarvitset kengän, joka on täysin vedenpitävä, valitse WR merkinnällä oleva jalkine. Jos työskentelet kuumissa olosuhteissa, huomioi pohjan materiaali – HRO pohja kestää 300 °C. HI merkintä kertoo, että jalkine suojaa säteilevältä kuumuudelta. CI merkintä sen sijaan tarkoittaa, että jalkine on eristetty kylmyyttä vastaan. Muista myös, että erittäin kylmissä olosuhteissa PU-pohja kovettuu – kumipohja on tällaisiin olosuhteisiin parempi valinta.

Makalu S3 CI WR

Alusta

Työskenteletkö epätasaisilla pinnoilla, vai tasaisilla lattioilla sisätiloissa? Epätasaisilla pinnoilla kengiltä vaaditaan erityistä vakautta, joten valitse jalkine, jossa on Anti torsion-kiertojäykiste. Jos työskentelet liukkailla pinnoilla, valitse ehdottomasti jalkine, jonka pohjalla on paras SRC-luokitus liukastumista vastaan.

Ustica S2

Materiaali

Kohtaatko työssäsi roiskeita, pölyä ja mutaa? Kangaspintainen kenkä ei todennäköisesti ole paras valinta – valitse sen sijaan sileäpintainen nahka tai microwash-materiaali, joka on helppo pitää puhtaana. Teetkö töitä alalla, jossa vaaditaan korkeatasoista hygieniaa? Valitse antibakteerisista materiaaleista valmistettu jalkine, joka kestää pesua.

Elbrus S3

Työskentelyasento

Työskenteletkö paljon polvillaan? Valitse ehdottomasti jalkine, jonka kärki on suojattu kulumista vastaan. Jos käytät paljon tikkaita, kengässä on hyvä olla Anti torsion – kiertojäykiste. Oletko jalkojen päällä lähes koko päivän? Käveletkö paljon? Valitse mahdollisimman kevyet ja joustavat kengät. Yksi hyvä vaihtoehto seisomatyön tekijälle voisi olla keinupohjainen Ergo-malliston kenkä, joka saa askelluksen rullaamaan ja parantaa verenkiertoa.

Terveydentila

Onko sinulla jotain erityisvaatimuksia? 

Kaikki kenkämme ovat ergonomisia, ja erilaisia vaihtoehtoja löytyy runsaasti. Joissakin malleissa on leveämpi lesti, parempi iskunvaimennus, enemmän kiertojäykkyyttä – esimerkiksi jäykkä, korkeakaarinen jalkaterä rentoutuu kiertolöysässä kengässä, mutta nivelten yliliikkuvuus tai lattajalka voivat tarvita kiertojäykän kengän tukemaan kantaluun suoraa asentoa. 

Polvi- ja selkävaivoihin moni on saanut apua keinupohjaisesta kengästä. Helppo tapa parantaa kengän iskunvaimennusta ja suojata kantapäätä sekä päkiän aluetta ylimääräiseltä rasitukselta on käyttää Memory foam - pohjallista.