Giascon tehdas
Turvajalkineita yli 50 vuotta

Italialaista laatua

Giasco on italialainen yritys, joka tarjoaa sertifioituja tuotteita jalkojen suojaamiseen ja hyvinvointiin. Giascolla juhlittiin äskettäin, sillä vuonna 2022 tuli täyteen 50 vuotta turvajalkineteollisuuden toimijana.

Monipuolisuus ja vahva innostus turvakenkien valmistukseen ovat Giascon valttikortteja markkinoilla, ja heidän valmistamistaan jalkineista löytyykin eturivin teknologiaa yhdistettynä aivan omaa luokkaansa olevaan mukavuuteen. Heiltä löytyy patentoitua teknologiaa, ja Giasco onkin alan johtajien joukossa yli 90 maassa.

Nahkateollisuudessa Italia on yksi maailman johtavista maista, ja Chiampon laakso, jossa Giascon tehdas sijaitsee, tunnetaan maailmalla erityisosaamisestaan nahankäsittelystä. Giascolla löytyykin runsaasti tietotaitoa nahan käsittelystä ja jalostamisesta, ja muutenkin he panostavat materiaaleihin sekä niiden kehittämistyöhön. Jalkineet ovatkin tunnettuja erinomaisesta laadusta ja kestävyydestä, ja kaikilla kengillä on kahden vuoden takuu koskien turvakärkeä, naulaanastumissuojaa sekä valmistusvirheitä.

Giasco on tunnettu ergonomisista jalkineista, ja perusvalikoiman lisäksi heidän valikoimastaan löytyy myös erikoisjalkineita tukielinsairauksista kärsiville. Erityinen menetelmä, jolla pohjat valmistetaan, saa pohjan säilyttämään muotonsa koko kengän käyttöiän ajan. Tämä estää sen, että kenkä muotoutuu jalan mahdollisten virheasentojen mukaan, jolloin vältytään virheasentojen pahentumiselta. Ainoana maailmassa Giascolta löytyy myös kokonainen mallisto keinupohjaisia turvajalkineita (Ergo Line).

Historiaa

Vuonna 1971 perustajat Mariarosa Gianesini ja Attilio Scolaro valmistivat talonsa peräkamarissa ensimmäiset turvakengät. Heidän kotinsa sijaitsi Chiampossa, joka on kaupunki Vicenzan maakunnassa. Heidän arkensa oli samankaltaista kuin monilla muillakin, jotka syntyivät noina vuosina Koillis-Italiassa; alue on tunnettua yrittäjähengestään ja työlle omistautumisesta.

Idea vaikutti toimivalta, ja tästä syystä Scolaron perhe alkoi panostaa projektiin enenevässä määrin. Tuotanto oli kuitenkin rajallista; kenkiä valmistettiin vain muutamia kymmeniä pareja päivässä, pääasiassa muutaman käsityöläisen voimin. Jo alkuvuosista alkaen tarve tuotannon laajentamiselle oli suuri. Alalla toimi vain vähän yrityksiä, ja työsuojainten kysyntä kasvoi jatkuvasti. Siksi Giasco-tiimiin liittyi yhä useampia työntekijöitä, jotka jakoivat perustajien tavoitteet ja arvot.

80-luvulla yritys otti tärkeät askeleet, kun ulkomaiset markkinat alkoivat kehittyä ja kansainvälistyä. Giasco alkoi osallistua ulkomaisille messuille kehittääkseen vahvempaa kumppanuutta uusien asiakkaiden kanssa, sekä tullakseen tunnetuksi turvajalkineteollisuudessa. Kansainvälistyminen ei ollut pelkästään tärkeä virstanpylväs itsessään, vaan sen myötä avautui oivallinen tilaisuus tuotekehitykselle. Manner-Euroopan ja pohjoisen markkinoille oli ominaista tiukemmat säännökset, ja kysyntä oli hyvin valikoivaa ja vaativaa.

Jatkuva analyysi asiakkaiden tarpeista, sekä investoiminen tutkimukseen ja kehitykseen mahdollistivat sen, että yritys pystyi tuomaan markkinoille huippuluokan tuotteita, joissa suojaominaisuudet yhdistyvät mukavuuteen, sekä ainutlaatuiseen ja houkuttelevaan suunnitteluun. Palvelu ja optimoidut prosessit otetaan Giascolla vakavasti, ja tästä johtuen voidaan varmistaa paras laatu-hintasuhde.

Edelleen, kuten yli 50 vuotta aikaisemminkin, samat arvot luonnehtivat Giasco-tiimiä ja Scolaron perheen kolmea eri sukupolvea. Nuo arvot, joiden keskiössä on intohimo ja omistautuminen työhön, ovat auttaneet yritystä saavuttamaan yhä tärkeämpiä tavoitteita turvajalkineteollisuudessa.

Sijainti

Chiampon laakso on yksi maailman tärkeimmistä nahankäsittelykeskuksista. Tämä asema on saavutettu, kun lukemattomien vuosien kokemus ja tietotaito nahan työstämisestä on yhdistetty yrittäjähenkeen sekä visioon tulevaisuudesta.

Giascolle tämä tarkoittaa sitä, että saatavilla on parhaat materiaalit niin kestävyyden, eleganssin, pehmeyden, veden hylkivyyden kuin hengittävyydenkin suhteen. Alueen erityisyyden vuoksi siellä sijaitsee erinomaisia oppilaitoksia, jotka ovat erikoistuneet tekniseen osaamiseen. Näistä valmistuu erittäin päteviä ja osaavia työntekijöitä.

Huippulaatuiset materiaalit ja taitavat työntekijät ovatkin turvajalkineiden tuotannon lähtökohtia. Tietoisena siitä, että ympäröivä alue edustaa ja tulee edustamaan myös tulevaisuudessa ratkaisevaa osaa Giascon menestyksessä, yhtiön tavoite on suurempi kuin pelkkä taloudellisen voiton tuottaminen.

Tästä syystä Giasco on sitoutunut kantamaan yhteiskuntavastuunsa (Corporate Social Resbonsibility CSR), ja pyrkii toiminnallaan takaamaan ihmisoikeuksien toteutumisen sekä konkreettisen ympäristön kunnioittamisen. Giasco edistää solidaarisuuden, suvaitsevaisuuden ja keskinäisen kunnioituksen arvoja, sekä vähentää samalla prosessiensa ympäristövaikutuksia. Tämä sitoumus ulottuu yritystä laajemmalle, ja siksi Giasco tukee useita paikallisia osuuskuntia, joiden tutkimuksen tarkoituksena on myös hillitä haitallisia päästöjä, sekä vähentää energian ja veden kulutusta.

Giascolla ollaan tietoisia seudun erityisyydestä, ja varmistaakseen sosiaalisen kehityksen ja kestävän yrittäjyyden, ympäristön ja yhteiskunnan kunnioittaminen on huomioitu kaikissa Giasco-turvakenkien käsittelyvaiheissa.